Historie

1973

VK FORTUNA 73 blev dannet i 1973 som en sammenslutning af Nyborg VK, der havde et damedivisionshold, og Bolbro VBK, der havde stærke ungdomshold, men ingen placeringer i divisionerne. Denne alliance holdt dog kun få år, hvorefter alle aktiviteterne flyttede til Odense, mens der blev dannet en ny klub i Nyborg.

Derefter fik klubben hjemmebane i Rosengårdhallen og i Sanderumhallen med henholdsvis senior- og ungdomsafdeling. Dette forhold var ikke stabilt; der blev hurtigt stor afstand mellem afdelingerne, og det hele endte med et sandt ungdomsoprør omkring sæsonafslutningen 1980. Det meste af seniorafdelingen trak sig ud af klubben, og tilbage var 35 medlemmer, hvoraf de ældste ungdomsspillere dannede et dame- og herreseniorhold.

Herefter begyndte det at gå stærkt. Fra 1980 rykkede dameholdet stort set en række op hvert år, fra serie 1 til elitedivisionen, to spillere var med hele vejen. Herreholdet overtog "de gamles" plads i 2.division og rykkede først op i 1. division og fulgtes senere med damerne op i elitedivisionen. På dette tidspunkt var klubbens øvrige afdelinger bygget godt op, og klubben var solid med ca. 180 medlemmer. Året var 1988. 


1992

Elitedamerne vinder i 1992 Danmarksmesterskabet og Landspokal-finalen for første gang i klubbens historie, samme år er årets damespiller og årets fund for både damer og herrer fra Fortuna.


1994

Efter henvendelse fra Bellinge IFs volleyballafdeling fusionerer de to klubber i 1994, hvorved Fortuna beriges med et stærkt herrehold i 3. division.


1997

I 1997 skifter klubben navn til Fortuna Odense Volley.


2021

I 2021 indgår man samarbejde med Boldklubben Marienlyst, på herresiden, i håb om at få flere drenge og mænd til at spille volleyball, og da klubberne har haft et godt socialt samarbejde, både med sociale arrangementer, og dobbelt kampe i hallerne.


2023

Den 16. maj 2023, besluttes det på generalforsamlingen, at klubben skifter navn til Odense Volleyball.

Man bygger videre på stolte traditioner, og med en ny vision ønskes det at skabe et volleyball-miljø, hvor bredde og elite i alle aldersgrupper skal udgøre fundamentet og give medaljer hvert år til både damer og herrer, men først og fremmest få endnu flere til at spille volleyball i Odense og på Fyn.